ΠΕΡΙΚΕΝΤΡΟ

Edupass.gov.gr για σχολεία: Οδηγίες για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Στην πλατφόρμα edupass.gov.gr υποβάλλεται η δήλωση παρουσίας και συμμετοχής στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία σε δημόσιες δομές. Βάση αποτελεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού rapid test ή self-test.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021 λειτουργεί η πλατφόρμα edupass.gov.gr για Σχολική Κάρτα μαθητή για COVID-19 και Self test. Αυτό σημαίνει ότι, οι γονείς πρέπει να «μπουν» στο edupass.gov.gr και να δηλώσουν το αποτέλεσμα self-test των παιδιών τους, ώστε να μπορούν να περάσουν την πόρτα του σχολείου.

Για τη δήλωση του self-test στην πλατφόρμα edupass.gov.gr θα χρειαστείτε:

Τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, το ΑΜΚΑ σας ή το ΑΜΚΑ του παιδιού σας αν είστε γονέας ανήλικου μαθητή.

Βήμα 1

Εισέρχεστε στην εφαρμογή edupass.gov.gr από εδώ edupass.gov.gr και πατάτε «Ξεκινήστε εδώ»

Βήμα 2

Επιλέγετε «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/Ειδικής Αγωγής»

Βήμα 3

Εδώ εμφανίζονται τέσσερις επιλογές εκ των οποίων σας ενδιαφέρουν οι παρακάτω:

*Δήλωση self test μαθητών/τριών δημοσίων σχολικών μονάδων – Έκδοση Σχολικής Κάρτας για COVID-19
*Δήλωση μαθητών/τριών που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει ή έχουν πρόσφατο PCR/Rapid test
Επιλέγετε ανάλογα και πατάτε «Συνέχεια».

Βήμα 4

Στη επόμενη σελίδα «Απαιτείται ταυτοποίηση» του χρήστη. Πατάτε «Σύνδεση».

Βήμα 5

Στην σελίδα «Σε ποιον φορέα έχετε λογαριασμό» επιλέγετε έναν από αυτούς. Οι διαθέσιμοι τρόποι σύνδεσης είναι μέσω Taxisnet ή λογαριασμών Τραπεζών στις οποίες όμως έχετε e-banking. Πατάτε στο «Επιλέξτε ΓΓΠΣΔΔ (Κωδικοί Taxisnet».

Βήμα 6

Γράφετε τον κωδικό χρήστη και τον κωδικό Taxisnet, πατάτε «Σύνδεση». Μεταφέρεστε σε νέα σελίδα για την «Αυθεντικοποίηση Χρήστη» όπου επιλέγετε «Συνέχεια» και πατάτε «Αποστολή».

Βήμα 7

Πλέον βρίσκεστε στη σελίδα Δήλωση EDUPASS της νέας εφαρμογής edupass.gov.gr όπου μετά την επισκόπηση των στοιχείων σας εάν είναι σωστά, πατάτε «Συνέχεια».

Βήμα 8

Στη νέα σελίδα συμπληρώνεται τα στοιχεία του σχολείου (από τα αναδυόμενα μενού), του μαθητή (ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, ΑΜΚΑ) και του self-test (ημερομηνία, αποτέλεσμα).